Text Size

Masterprof

A fost inceputul unei noi perioade... Încă din anul trei de facultate am aflat de acest masterat, însă nu aveam prea multe informaţii: ştiam doar că este o aprofundare a cunoştinţelor acumulate, dar la nivel superior. Am păşit puţin timidă în descifrarea tainelor acestui masterat. La început toate aceste concepte nefamiliare mie, mă faceau să fiu nesigură pe mine. Mi s-au părut dificile munca în echipă, cercetările, activităţile practice, întrucât îmi plăcea mai mult să învăţ ce mi se preda şi să fiu evaluată tradiţional. Mă gândeam cu teamă că eu nu o să reuşesc să termin acest masterat.

În primele cursuri toate disciplinele îmi dădeau bătăi de cap, însă nu-mi dădeam seama că acesta era începutul unui drum valoros. Mi-am propus să fac tot posibilul să vin la toate cursurile, pentru că ştiam că doar aşa o să înteleg conceptele predate. Încetul cu încetul lucrurile începeau să capete sens. Prin multă muncă am învăţat (în sfarşit!) să proiectez corect o unitate de învăţare, lucru ce nu-l înţelesesem în anii precedenţi. Toate conceptele asimilate, de-a lungul acestor doi ani, au avut rol facilitator în cariera aleasă: unităţile de învăţare, hărţile conceptuale, teoriile învăţării, inteligenţele multiple, sunt doar câteva din noutăţile acestui masterat.

Platforma Masterprof ne-a oferit independenţă în gândire, dar şi ocazii de a colabora cu colegii pentru obţinerea unui feedback pozitiv. Toate conceptele noi au fost clar exemplificate, explicate şi utilizate în diferite contexte de învăţare. Temele postate pe platformă au fost urmate întotdeauna de feedbackul profesorului.

O mare importanţă au avut-o seminariile organizate, conduse de diverse personalităţi, libertatea de a alege centre de activitate specifice domeniului propriu. Profesorii din acest program, veritabili profesionişti, au ştiut întotdeauna să ne capteze atenţia, să ne stimuleze imaginaţia. Pentru mine aceşti oameni reprezintă modele demne de urmat.

Un alt atu al acestui masterat este programul accesibil ce permite frecventarea cursurilor de către toţi masteranzii.

Acum, că ne apropiem de final, sunt sigură că am ales cel mai bun domeniu la masterat şi o să-l recomand tuturor, mai ales profesorilor care nu au urmat încă un program masteral.

Chiar dacă anul acesta o să termin masteratul, mi-ar plăcea să colaborez în continuare cu colegii şi cu profesorii, să mă implic în realizarea proiectelor de cercetare, să particip la seminarii, întrucât o persoană învaţă toată viaţa şi întotdeauna e loc de mai bine.

Adina Olteanu, masterand al primei serii