Text Size

Drumul spre necunoscut sau necunoscutele unui drum

Fiecare dintre noi, profesori cu mai multă sau mai puţină experienţă la catedră, aveam aşteptări şi motivaţii diverse atunci când ne-am înscris la un asemenea program masteral.

Începutul a fost greoi, plin de incertitudini, însă pe măsură ce înaintam pe cărările disciplinelor, alături de colegi şi profesori deosebiţi, totul se lumina...

Profesorii noştri răbdători ne insuflau dorinţa de cunoaştere, ne provocau la investigaţii şi la descoperirea misterului cogniţiei. Necunoscutele se transformau încetul cu încetul în cunoscute, iar semnele de întrebare deveneau exclamaţii şi certitudini.

Împreună cu colegii, care la început erau doar nişte colegi şi cu profesorii care erau doar nişte profesori, am devenit acum, la final, o familie mică, dar unită, mai ales atunci când mai întâlnim câte o necunoscută. Acest masterat, un drum pe care mulţi credeau că poate se vor rătăci, s-a dovedit a fi un drum pe care, dacă urmăreşti cu atenţie indicatoarele, alias îndrumările profesorilor, nu ai cum să te pierzi. Pentru mine, acest masterat înseamnă un pas important spre cunoaştere, un drum care la început a reprezentat ţinta spre necunoscut, dar care astăzi, a devenit o sursă de răspunsuri la multe necunoscute.

Camelia Norocea, masterand al primei serii